Nekünk, rólunk írták...

 

... A BFI által szervezett nyelvvizsgával maximálisan meg voltam elégedve, kedvességről, segítőkészségről, jó légkörről tudok csak nyilatkozni egy egyéb vizsgahely (ugyanis egyszer már voltam ÖSD C1-en) kimért, hűvös és kellemetlennek is nevezhető stílusával szemben.
Munkájukhoz további jó egészséget és kitartást kívánok! 
(
Velicsányi Péter)

 

... Szerintem érdemes a BFI.t választani. A tanárok kedvesek, jól felkészültek, pozitív hozzáállásúak. A vizsgák jól meg vannak szervezve, jó a hangulat, mindenki segítőkész. Online lehet jelentkezni, ezzel megkönnyítik a jelentkezést a távolabb lakók részére is. Kedvet kaptam, hogy folytassam a tanulást.
(Ódry Eleonóra)

 

"BDSZ: Készítettem egy rövid összefoglalót a multiplikátorképzés tapasztalatairól, melynek 2012. október 10-13. között aktív részese lehettem.
Betekintés a Jövőbe
Az MSZOSZ Nyugat-dunántúli Regionális Képviselete szervezésében „Jövő a határtérségben” projekt keretében multiplikátorképzésen vettünk részt.
Betekintést nyertünk olyan területekre, amelyeket eddig csak állampolgárként „ érzékeltünk”, jobb esetben hallottunk róla. A régió vezetője, a projektmenedzsere Horváth Csaba érzelmekkel teli összefoglalót adott az érdekképviselet - az MSZOSZ - jelenlegi helyzetéről, az egyéni érdekek, ágazatok, konföderációk szerepéről. Elmondása és a valós kép is azt tükrözi, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk, ha nem lépünk összeomlik, megszűnik az a szervezet, melyet évtizedeken keresztül építettünk, óvtunk és féltettünk. Lassan elfogyunk, hiszen rohamosan csökken, kiöregszik a tagság.  A munkahelyek „vad kapitalista” formája, a munkavégzés alulfinanszírozása, a törvényi háttér és a munkavállalók, jelenlegi tagságunk érdektelensége csak erősíti, felgyorsítja ezt a folyamatot. A működésképtelen struktúra, az érdektelenség ellen példáját hallhattuk, tapasztalhattuk Burgenlandi kollégák, érdekvédők tájékoztatói alapján. Csak irigyelni tudjuk Őket a működőképes struktúrájukért, az elhivatott, nem öncélú vezetőikért.
A tájékoztatókon elhangzottak arra inspirálnak bennünket, hogy lépni kell! A régiónkban dolgozó érdekképviseleti vezetők túlnyomó többsége ezt várja el, ebben kell támogatást nyújtani a régió, az MSZOSZ változást akaró vezetőinek!
A munka világához szorosan kapcsolódó felnőttképzés gyakorlata, eszmeisége szintén példa értékű. Mindenképpen hasznos információkkal gazdagodva és követendő példát látva térhettünk vissza a honi Munka Törvénykönyve szabályainak tárgyalásához, értelmezéséhez.
A képzés összességében nagyon sok hasznos ismeretet tartalmazott, muníciót adott a további munkához, a megújulás mielőbbi elindításához.
Köszönöm ezt a remek négy napot a képzőknek, az intézménynek és a projektmenedzsmentnek."

 

"SZTDSZ Bonyhádi Alapszervezet, Közalkalmazotti Tanács tag : Megpróbálom röviden összefoglalni a képzésről alkotott véleményemet.
A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetéből a képzési helytől viszonylag távoli régióból érkeztem Kőszegre, úgy hogy egy ismerős tájékoztatott erről a lehetőségről.
A képzés szervezői és az előadók mindegyike olyan szintű profizmusról, rugalmasságról, szaktudásról tettek tanúbizonyságot, amivel eddig még sehol nem találkoztam.
Az átadott információ mennyisége majdnem elérte a befogadóképesség határát, de mindezt úgy kaptuk, hogy tevékenyen részt vettünk az oktatásban; és néhány nap után   éreztük, hogy mekkora tudás jutott a birtokunkba.
Az ausztriai út nagyon tanulságos volt. A képzés bemutatásánál tetszett, hogy milyen egyszerűen, és magától értetődően következnek egymás után a dolgok, és alakulnak emberi sorsok bonyodalmak nélkül.
A munkástanács és a szakszervezet bemutatkozásánál azt éreztem, hogy ha a szervezeti élet olyan mint az előadások voltak; akkor az egész tűzforró. Melegít vagy éget; és azt kívánom, hogy nálunk is így legyen majd."

 

"COLAS Kft.-től: Rövid véleményem a 2012. október 10-13 között lezajlott Multiplikátorképzésről.
A rendelkezésre álló négy nap  értékes tartalommal volt megtöltve, az előadók jól felkészültek voltak. Jó volt a témaválasztás. Nagyon tetszett, az is, hogy gyakorlati példák megoldására is volt lehetőség és kiemelendő az előadás alatti  interaktív jelleg is. Jó volt betekinteni egy másik ország érdekképviseleti munkájába, hiszen ebből is sokat lehetett tanulni. Talán a képzés sikerességét  és eredményességét az is mutatja, hogy  már várom az újabb lehetőséget."